موضوع
آخرین اخبار

دکوراسیون لم دادن ممنوع

لم دادن ممنوع

چگونه میز کامپیوتر را بچینیم؟ چگونه پشت میز کامپیوتر بنشینیم؟

لم دادن ممنوع

زندگی امروزی آن قدر با کامپیوتر گره خورده که کمتر خانه‌ای را می‌توان یافت که اثری از کامپیوتر در آن نباشد و حتی می‌گویند هر کسی کار کردن با کامپیوتر را بلد نباشد، بی‌سواد است. اما نشستن پشت مانیتور یا چیدن وسایل روی میز کامپیوتر، راه و رسمی دارد که اگر درست اجرا نشود، ممکن است به کاربر آسیب وارد کند.

میز کامپیوتر
میز را می‌توان به سه قسمت تقسیم کرد:
-1 قسمتی که به ندرت از آن استفاده می‌شود(عقب میز).
-2 قسمتی که ‌گاهی از آن استفاده می‌شود(وسط میز).
-3 قسمتی که همیشه از آن استفاده می‌شود (جلوی میز).

طرز چیدن وسایل
قسمت اول که سطح انتهایی میز کار است و به ندرت از آن استفاده می‌شود، فقط مکانی جهت نمایش است. اشیایی همچون مانیتور، عکس، ساعت، گلدان، جای مداد و خودکار و بلندگو در این ناحیه قرار می‌گیرند. قسمت دوم، سطح میانی میز است. در اینجا اشیایی قرار می‌گیرند که گاهی از آنها استفاده می‌شود؛ لوازمی مثل تلفن، ماشین حساب و…
قسمت سوم، سطح جلویی میز کار است. در اینجا وسایلی قرار می‌گیرند که همواره کاربرد دارند؛ مثل کیبورد یا همان صفحه ‌کلید، موس و موس پد. یادتان باشد میزهایی که صفحات جداگانه‌ای برای صفحه‌ کلید و موس دارند، زیاد مناسب کار نیستند.

نحوه قرار گرفتن مانیتور
مانیتور باید به صورتی استقرار یابد که:
-1 در قسمت اول باشد.
-2 روبه‌روی صورت باشد به گونه‌ای که هنگام کار با آن بتوان بالاترین نقطه مانیتور را مشاهده کرد یا به عبارت دیگر چشم کاربر به موازات بالاترین قسمت مانیتور باشد و فاصله مانیتور از چشم کاربر نیز بین چهل تا هفتاد سانتی‌متر باشد.

نحوه قرار گرفتن صفحه کلید
صفحه کلید هرگز نباید در ارتفاعی بالاتر یا پایین‌تر از سطح میز باشد. به عبارت دیگر صفحه کلید باید دقیقاً روی میز و در قسمت سوم و روبه‌روی مانیتور باشد. در این حالت زاویه بین بازو و ساعد هنگام کار نباید از نود درجه تجاوز کند. نکته دیگر در مورد صفحه کلید، نحوه قرار گرفتن مچ دست‌ها روی آن است. هر دو مچ کاملاً به موازات هم روی صفحه کلید به نحوی قرار گیرند که هریک نیمی از صفحه کلید را پوشش دهند. جمع شدن مچ دست به سمت داخل یا خارج اصولی نیست. زاویه داشتن کف دست نسبت به مچ نیز باعث آسیب خواهد شد. بسیاری از کاربران پایه‌های زیر صفحه کلید را باز می‌کنند تا به آن زاویه دهند. این کار بدترین حالت برای مچ دست است. بهترین حالت برای کیبورد آن است که نسبت به میز، کمترین زاویه را داشته باشد.

صندلی کامپیوتر
خیلی‌ها پس از خریدن کامپیوتر، به منظور صرفه‌جویی اقدام به خرید صندلی کامپیوتر یا صندلی مهندسی نمی‌کنند و از صندلی‌های معمولی بهره می‌برند. این موضوع وقتی خطرناک می‌شود که از صندلی چوبی و صندلی غیرمتحرک استفاده كنید. حتی با منطق اقتصادی هم این کار به‌ صرفه نیست چون ممکن است با استفاده از صندلی‌های چوبی و غیراستاندارد، در آینده دچار بیماری‌های مفصلی و حرکتی شوید. توصیه می‌شود هنگام خرید کامپیوتر، یک میز و صندلی مخصوص هم تهیه کنید که هم زیبایی مبلمان محل کار و زندگی شما را افزایش ‌دهد و هم باعث جلوگیری از بروز بیماری‌های ناشی از کار با کامپیوتر می‌شود. صندلی که برای این کار تهیه می‌کنید، باید این ویژگی‌ها را داشته باشد:
متحرک، دوار و با پایه چرخدار باشد.
ارتفاع صندلی قابل تغییر باشد تا بر اساس قد شما به گونه‌ای تنظیم شود که به راحتی با صفحه ‌کلید کامپیوتر کار کرده و صفحه مانیتور را ببینید.
صندلی بر اساس وزن شما، دارای مفصل‌هایی باشد که بتواند حرکات شما را تنظیم کند.
پشتی صندلی باید به صورتی طراحی شده باشد که از بروز کمردرد و دردهای مفصلی جلوگیری کند.
محل نشستن آن از جنسی باشد که سُر نخورید.
حداقل چهار پایه باشد (هرچه بیشتر، بهتر) و قابلیت چرخش3۶0 درجه‌ای داشته باشد.

تنظیم صندلی کامپیوتر
چگونگی تنظیم صندلی کامپیوتر هم قابل تامل است که باید آن را جدی گرفت.
مرحله اول: درست روبه‌روی صندلی بایستید. در این حالت زانوها باید با محل نشستن در یک راستا باشند. به عبارت دیگر زانوها با محل نشستن تماس داشته باشد. در این حالت محل نشستن تنظیم شده است.
مرحله دوم: روی صندلی بنشینید. در این حالت قسمت داخلی زانو با لبه صندلی باید به اندازه یک مشت جمع شده کاربر فاصله داشته باشد. توجه داشته باشید که زانو باید زاویه‌ای حدوداً نود درجه داشته باشد.
مرحله سوم: تکیه‌گاه یا پشتی باید به نحوی تنظیم شود که دقیقاً قسمت انحنا یا تورفتگی کمر را پر کند.

ارسال نظر

شاید از کد اچ تی ام ال HTML استفاده نماید : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>