ماهی ﻓﻮﻳﺞ ﻳﺎ ﻓﻴﺒﻴﺞ (شکم پر) یکی از ﻟﺬﻳﺬﺗﺮﻳﻦ ﻏﺬاﻱ ﺷﻤﺎﻝ است ﻛﻪ همراه ﺑﺎ ﺳﺒﺰﻱ ﭘﻠﻮ سرو میشود.
مواﺩ ﻻﺯﻡ:
ﻣﺎﻫﻲ ﺳﻔﻴﺪ: 1ﻋﺪﺩ
ﺳﺒﺰﻱ (ﭼﻮﭼﺎﻕ، ﮔﺸﻨﻴﺰ، ﭘﻮﻧﻪ ﻳﺎ ﺧﻨﺶ): 400 گرم
ﮔﺮﺩﻭﻱ ﭼﺮﺥ ﺷﺪﻩ: 200 ﮔﺮﻡ
ﺭﺏ اﻧﺎﺭ: ﺑﻪ ﻣﻘﺪاﺭ ﻻﺯﻡ
ﻧﻤﻚ: به مقدار دلخواه
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﻴﻪ:
اﺑﺘﺪا ﺷﻜﻢ ﻣﺎﻫﻲ ﺭا ﺧﺎﻟﻲ ﻛﺮﺩﻩ و ﺧﻮﺏ بشویید (ﻣﺎﻫﻲ ﺑﺎ ﺩﻗﺖ اﺯ ﺩاﺧﻞ ﮔﻮﺵ و ﺩﻫﺎﻥ ﺷﺴﺘﻪ ﺷﻮﺩ و ﭘﺮﻩﻫﺎی ﮔﻮﺵ یا همان ﺁﺑﺸﺶ ماهی ﺧﻮﺏ ﺷﺴﺘﻪ ﺷﻮﺩ) سپسﻣﺎﻫﻲ ﺭا ﺩﺭ ﻳﺨﭽﺎﻝ ﻗﺮاﺭ ﺩﻫﻴﺪ. ﺣﺎﻝ ﺳﺒﺰیﻫﺎ ﺭا ﻛﺎﻣﻼ ﺭﻳﺰ ﺧﻮﺭﺩ ﻛﺮﺩﻩ و ﺭﺏ اﻧﺎﺭ، ﮔﺮﺩﻭ و ﻧﻤﻚ ﺭا ﺑﺎ ﺳﺒﺰﻱ ﻣﺨﻠﻮﻁ میکنیم، مقدار ﺗﺮشی ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺑﺴﺘﮕﻲ ﺩاﺭﺩ.
ﻣﺎﻫﻲ ﺭا اﺯ ﻳﺨﭽﺎﻝ ﺧﺎﺭﺝ ﻛﺮﺩﻩ، ابتدا ﺷﻜﻢ ﻣﺎﻫی ﺭا ﺑﺎ ﻣﻮاﺩ ذکر شده مخلوط کرده و ﭘﺮ میکنیم. ﺑﺎ ﻧﺦ و ﺳﻮﺯﻥ تمیز شکم ماهی را میدوزیم و ﺩﺭ ﺁﺧﺮ ﻗﺴﻤﺖ ﮔﻮﺵ و ﺩﻫﺎﻥ ﻣﺎهی ﺭا اﺯ ﻣﻮاﺩ ﭘﺮ میکنیم. ﺩﺭ ﻳﻚ ﻇﺮﻑ ﻧﺴﻮﺯ بهصورت ﻧﻴﻢﺩاﺭﻩ ﺑﻪ ﭘﺸﺖ ﻗﺮاﺭ میدهیم و میگذاریم ﺭﻭی ﮔﺎﺯ ﺑﺎ ﻧﺼﻒ ﻟﻴﻮاﻥ ﺁﺏ ﺑﺎ ﺣﺮاﺭﺕ ﻣﻼﻳﻢ ﺗﺎ ﻣﺎهی و ﻣﻮاﺩ ﻛﺎﻣﻼ ﻣﻐﺰ ﭘﺨﺖ ﺷﻮﺩ.
ﻧﻜﺘﻪ: ﺑﺮاﻱ اﻳﻨﻜﻪ ﻣﺎهی ﺑﻪ ﻇﺮﻑ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻆﺮ ﻧﭽﺴﺒﺪ، کف ظرف را کاملا با روغن چرب میکنیم یا از فوی آلومینیومی استفاده میکنیم.
ارسال نظر