مواد لازم: برای 6 نفر
بادمجان: 1كیلو
كشك: 1 و نیم لیوان (ساییده و غلیظ)
سیر: به میزان لازم (از یك حبه تا یك بوته)
پیاز: 2 عدد (نگینی شده)
آب: 1 لیتر
زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
روغن: 3 قاشق غذاخوری
نعنا: 1 قاشق غذاخوری (خشك)
گردو: به میزان لازم
نمك: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا بادمجانها را پوست كنده و خرد میكنیم. پس از شستن، كمی نمك به آنها میزنیم و در آبكش میگذاریم تا تلخی آنها گرفته شود. در ظرفی روغن ریخته و پیاز را نگینی خرد كرده و در آن سرخ میكنیم. سیر را میكوبیم و با زردچوبه به پیاز اضافه میكنیم و تفت میدهیم. بادمجانهای خرد شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه میكنیم. آب و كمی فلفل را به مخلوط بادمجان میافزاییم تا بپزد و آب آن كاملا بخار شود. بادمجانهای پخته را با كشك مخلوط كرده و در ظرفی مناسب، آن را با پیازداغ، سیرداغ، نعناداغ و گردو تزیین میكنیم.
نكات:
1) كشك بادمجان در ایران به شیوه های مختلفی طبخ میشود. برخی از بادمجان سرخ شده و برخی هم از بادمجان كبابی برای تهیه ی این غذا استفاده می كنند و حتی برخی بادمجان را حلقه ای خرد كرده و بعد از سرخ شدن با كشك و سایر مواد تزیین می كنند، كه این روش ها بستگی به ذائقه هر خانواده دارد.
2) كشك باید به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف جوشانده شود.
3) نمك بادمجانها باید كم باشد، چون كشك، نمك كافی دارد.
4) بیشتر افراد بعد از پخت كشك و بادمجان آن را با كوشتكوب كوبیده یا در مخلوط كن میكس می كنند
ارسال نظر