بدون شک زعفران یک ادویه کاملا ایرانی است و همه خانمهای کدبانو جزو طرفداران پر و پا قرص آن هستند. متخصصان طب سنتی میگویند زعفران اثر مسکن و ضد درد و ضد سرفه دارد، قاعدهآور است و باعث برای تنظیم عادت ماهیانه میشود،گردش خون را بهبود میبخشد، خونریزیهای بعد از زایمان را کاهش میدهد، قوای جنسی را تقویت میکند و آرامبخش است. اما خانمهای باردار نباید در مصرف آن زیادهروی کنند چراکه ممکن است باعث سقط جنین (به ویژه در 3ماه اول بارداری) شود.
توصیه سرآشپز: تقریبا در همه غذاها میتوان از زعفران استفاده کرد اما برای اینکه طعم و عطر زعفران در غذا مشخص باشد باید این ادویه در آخرین مرحله طبخ به غذا اضافه کنید؛ به جز مواردی که برای طعمدار کردن مرغ و گوشت برای تهیه جوجه کباب و استیک و… چندساعت پیش از طبخ استفاده میشود. همچنین زعفران باید در شیشههای دربسته و دور از نور نگهداری شود تا عطر و رنگ خود را از دست ندهد.
توصیه متخصص: براساس بررسیهای محققان ایرانی زعفران خاصیت ضدافسردگی دارد و مصرف هفتگی 3 تا 4 فنجان چای زعفرانی نشاطآور است و علایم افسردگی را 25 تا 30درصد کاهش میدهد.
ارسال نظر