زردچوبه به عنوان یکی از پرکاربردترین ادویهها در آشپزی ایرانی است به طوری که تقریبا در طبخ همه غذاها از آن استفاده میکنیم. به گفته حکمای طب سنتی زردچوبه گرفتگی و انسداد صدا را باز میکند، برای تمیز کردن کبد به کار میرود، بهترین داروی ضد تورم است، باعث خشک شدن زخمها و رفع درد آنها میشود، تببر است، قرقره کردن آن باعث کاهش دنداندرد میشود (اثری مشابه گیاه میخک)، خون را تصفیه میکند و مصرف دمکرده آن تاثیر زیادی در درمان اسهال دارد.
توصیه سرآشپز: اگر میخواهید بوی بد مرغ و ماهی را هنگام طبخ از بین ببرید، زردچوبه بهترین ادویه است اما فراموش نکنید مصرف زیاد آن غذا را تلخ میکند. همچنین هنگام به جوش آمدن برنج و قبل از آبکش کردن میتوانید یک قاشق زردچوبه داخل قابلمه بریزید تا پلوی آماده شده خوشرنگتر شود؛ البته این روش بیشتر درمورد برنجهای مخلوط مثل عدسپلو، باقالیپلو و … کاربرد دارد.
توصیه متخصص: بر اساس پژوهشهای متخصصان آلمانی مصرف روزانه زردچوبه در پیشگیری از سرطانهای روده، پوست، معده، کبد، ریه و پستان موثراست.
ارسال نظر